oprava MSI 6168?

HW diskuze o 3dfx , identifikace 3dfx karet, atd..

Moderátoři: ps47, Vykupitel

oprava MSI 6168?

Příspěvekod ps47 » čtv čer 30, 2011 1:34 am

tak sa zasa ohlasilo moje prislovecne stastie-napriek tomu ze som si nechal dva kusy musim s nevolou konstatovat ze jeden je (zrazu) dead,a druhemu nefunguje stredny pci slot.

napady co s tym?
Naposledy upravil ps47 dne čtv čer 30, 2011 7:52 pm, celkově upraveno 1
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7957
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod Gringo » čtv čer 30, 2011 6:23 am

nezkousel jsi je spravit? Minimalne ten PCI slot by za pokus stal..
Gringo Joe Peter Shooter, osobne
Uživatelský avatar
Gringo
 
Příspěvky: 641
Registrován: ned úno 26, 2006 9:15 pm
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod ps47 » čtv čer 30, 2011 6:50 am

dobry napad,ale netusim ako na to.
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7957
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod Gringo » čtv čer 30, 2011 5:02 pm

mno me je lito je jen tak vyhodit, jaky tam je (byl) BIOS? a jak jsi prisel na ten nefunkcni slot? Cim jsi to zkousel?
Gringo Joe Peter Shooter, osobne
Uživatelský avatar
Gringo
 
Příspěvky: 641
Registrován: ned úno 26, 2006 9:15 pm
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod ps47 » čtv čer 30, 2011 5:29 pm

bios tam bol original ami.nefunkcny pci slot=tri grafiky tam proste nefunguju.netusim ci bol nefunkcny odjakziva alebo ci zdochol niekedy teraz.ad ta ktora je uplne nefunkcna,predtym bola v poriadku,ale teraz zrazu neda ani tuk-roztocia sa vrtule a to je vsetko (ziadne pipanie napr ked sa vyberie pamat,proste nic)..skusal som prehodit BIOS cip (funkcny do skapatej dosky),nepomohlo..


//uprava a presun do hw.
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7957
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod Gringo » pát črc 01, 2011 8:06 pm

jak uz jsem psal v PM, kdyby se to nepovedlo, mohli bychom smenit moji dobrou za tu tvou bez PCI slotu.. Jeden mi chybet nebude a mozna bych to i spravil. Akorat ta moje deska ma ted uz award (thanks to havli) a taky od te doby na ni nejde IrDA, tak nevim, ci je to problem:-/
Gringo Joe Peter Shooter, osobne
Uživatelský avatar
Gringo
 
Příspěvky: 641
Registrován: ned úno 26, 2006 9:15 pm
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod ps47 » pát črc 01, 2011 10:58 pm

pripadne to tak urobime,resp ak tu nic neporiesim,mozem ti ich obe poslat,ak si ochotny skusit s nimi nieco spravit..

ja som vedel ze som si mal nechat tri 8|
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7957
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod ps47 » stř bře 21, 2012 8:51 pm

Gringo cez pm píše:Zdarec,
dneska jsem na poste vyzvednul balicek, uz tam dva dny lezel :oops:

Siltovka je super a skoda, ze dneska uz malokomu dojde, co to je za logo.

Taky jsem rozbalil ty dve fosny. Pouzil jsem na to nejdrive P3 1GHz, ale ani se to nehlo (protoze je tam AMI BIOS, ten neumi 133FSB).

Tak jsem pouzil Celeron 633MHz v redukci na Socket370. Deska s mrtvym PCI slotem se rozbehla. Pridal jsem SCSI radic do PCI2 a dioda od BSY linky sice svitila, ale mel by se spustit BIOS radice a zacit detekovat disky. Nestalo se a tak jsem prehodil radic do PCI3 a tam delal presne to, co by mel. Issue confirmed, na prvni pohled tam nevypada nic zle (cekal jsem zohnute piny nebo neco na ten zpusob), budu to zitra dale premerovat a uvidime co najdu a vymyslim.

Druha deska, co mela byt uplne KO se s Celeronem rozbehla taky. Samozrejmne spousta reci o tom, ze CMOS fail a Floppy fail a nVidia suxx :D ale jede. Cili issue not confirmed - co jsi zkousel ty za CPU? Podle puvodniho nastaveni tam bylo neco s nasobicem 8x (ten jsem ted stahnul na sest, kvuli toho celeru).

skusal som to s p3 800 (a myslim ze aj s p3 500),a ta druha nedala ani tuk, tak som si myslel ze je dead. dost z toho nechapem, nemyslim ze som spravil nejaku chybu, nastavenie bolo presne ako na tej s nefunkcnym pci slotom..
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7957
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod havli » stř bře 21, 2012 9:15 pm

Ja jen dodam, ze moje MS-6168 je dost citliva na pouzity CPU. Funguje jen a pouze s nativnimi slotovymi CPU. Takze treba PIII 700 slot1 jede, ale PIII 750 s370 pres redukci (coppermine ready) neda ani tuk. FSB v BIOSu vzdy nastaveno na 100MHz, nasobic jsem neresil. Nemel by mit vliv, od PII deschutes je zamcenej. Je to divny, obzvlast kdyz par let zpatky na ni fungoval i celeron 1,2GHz. :?
havli
 
Příspěvky: 1251
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové

Příspěvekod DOC_ZENITH/XAN » stř bře 21, 2012 10:04 pm

Na mojí Tualatin nikdy nefungoval. Postnul ale nebyla aktivní L1 cache takže výkon jak 386DX.
Uživatelský avatar
DOC_ZENITH/XAN
Senior member
 
Příspěvky: 1922
Registrován: stř říj 20, 2004 9:37 pm
Bydliště: Praha - Hloubětín

Příspěvekod Gringo » čtv bře 22, 2012 9:02 am

Po vcerejsi diskuzi na ICQ (to se jeste porad pouziva? :D ) jsem jeste pokracoval v laborovani.
ps47 byl proti tomu, abych zkusil Award BIOS, ktery by rozjel FSB133. Stovkovy CPU mam totiz u rodicu, ale nevadi, bude to v patek. Je tu urcita sance, ze deska rozjede Celer (FSB66), ale s vyssi frekvenci si uz neporadi - proto mu nesla a me jde.
Ad PCI slot, zkousel jsem pomoci radice prostredni slot na obou deskach a ku velkemu prekvapeni, ani na jedne nejde, takze to nevypada ani tak na bug, jako na feature. ps47 mel napad, ze slot je sdileny (se zvukovkou) a proto nejde. Pochybuji, mam ve sve desce prave v druhem PCI SCSI radic a zvukovku pouzivam integrovanou - problemy to nedela. Pro jistotu jsem na jedne z "vadnych" zkusil povypinat zvukovku a IDE radic, problemu to ale moc nepomohlo.
Gringo Joe Peter Shooter, osobne
Uživatelský avatar
Gringo
 
Příspěvky: 641
Registrován: ned úno 26, 2006 9:15 pm
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod Gringo » čtv bře 29, 2012 12:06 pm

takze i s FSB100 si desky rozumi dobre a funguji. Zajimave ale je, ze ta puvodne dodana jako vadna se nepostne, pokud ma v PCI2 kartu. Pokud kartu odstranim, tak v pohode (mozna takhle se stalo, ze ji ps47 povazoval za vadnou). Aby to bylo zamotanejsi, prijde na to, jakou kartu, USB radic nebo sitovka tomu nechutna, ale zvukovka mu nevadi. Kazdopadne to nic nemeni na tom, ze ani na jedne desce karta v druhem PCI slotu nejede a nejede a nejede. Promeril jsem dostupne cesty a nenasel jsem zadny problem, jeden znamy jeste mel napad proverit clockgen - na obou deskach je ten samy jako na te moji treti (kde vse funguje). K dovrseni smuly jsem zjistil, ze moje deska ma zase jinou vadu - memtest vyhodi chyby:-(
Gringo Joe Peter Shooter, osobne
Uživatelský avatar
Gringo
 
Příspěvky: 641
Registrován: ned úno 26, 2006 9:15 pm
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod Ren » pon dub 02, 2012 6:26 pm

Na zbezne precteni je to problem s IRQ routingem => pokud neni moznost nastavit v BIOSu, desce (nebo spis PCI2 slotu) nic nepomuze.
Uživatelský avatar
Ren
VIP
 
Příspěvky: 2740
Registrován: pát srp 13, 2004 10:54 am

Příspěvekod ps47 » pon dub 02, 2012 6:37 pm

hmm, potom by mohlo stacit nacpat do pci2 v1 a problem solved - 3dfx addon karty totiz irq nepotrebuju.
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7957
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod Gringo » pon dub 02, 2012 9:04 pm

zajimava myslenka - zkusil jsem tedy nacpat do PCI2 Diamond Monster3D a nabootoval jsem starsi linux Mint. lspci to voodoocko nevypsal:-(
Zkusil jsem jeste pro jistotu PCI3, tam se napsal jako multimedia controller (coz je spravne).

Zda se, ze v IRQ to nebude :(
Gringo Joe Peter Shooter, osobne
Uživatelský avatar
Gringo
 
Příspěvky: 641
Registrován: ned úno 26, 2006 9:15 pm
Bydliště: Ostrava

Re: oprava MSI 6168?

Příspěvekod havli » stř kvě 22, 2013 8:40 pm

Po delsim case jsem zase oprasil moji MS-6168, takze napisu par postrehu.

1. Jak jsem drive psal, ze nefunguje s CPU pres redukci S1 -> S370.... tak neni pravda - funguje. Zrejme ale dost zavisi od pouzity redukce, moje je MS-6905 v2.3 (asi posledni revize). Napred jsem zkusil PIII 900, coz proslo. Tak jsem upravil tualatin celerona 1,3 a kupodivu i ten funguje. :)

2. Ale pozor! Deska (aspon muj kus) overvoltuje o 0,1V. A s celeronem hodne topi napajeci obvody... nevim proc, ale je to tak. Nastavil jsem na redukci teda jen 1,35V (v realu 1,45), ale i tak je teplota mosfetu v zatezi kolem 80°C. To je na muj vkus uz trochu moc, takze realna pouzitelnost s tulenem je nejista. S jinyma CPU jsem teplotu nezkoumal, ale predpokladam, ze to bude min..

3. PCI sloty funguji vsechny. Nacpal jsem do nich 2x LAN + zvukovku a win vsechno normalne nadetekovaly a nainstalovaly drivery. Dal jsem to nezkoumal, ale zrejme tenhle kus netrpi problemem viz vyse. Jen pro poradek dodam, ze je to MS-6168 V2 s 8MB V3 bez TV-OUT (je na nej pozice, ale neosazena) + award BIOS 1.3.

4. Nepovedlo se mi rozchodit V3 PCI, asi se nejak bije s integrovanou V3. Po nabootovani win XP je na obou grafikach cerno. V4 PCI ale funguje normalne, necha se provozovat rozsirena plocha a podle toho, jak se nastavi primarni plocha, se spousti hry na V3/V4. Ovladace jsem pouzil SSFT a41 custom. :)
havli
 
Příspěvky: 1251
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové


Zpět na HW diskuse o 3DFX

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník