Jak rozchodit Argo?

Obecně o problematice zobrazování 3D ;-)

Moderátoři: ps47, swarm

Jak rozchodit Argo?

Příspěvekod Ren » úte srp 13, 2019 9:16 am

Ahoj, v ramci archeologie se mi podarilo vyrvat ze sparu minulosti dve CD Argo Adventure od BSS Interactive (1997?, DX5). Jde o adventuru, kde cca polovinu obrazovky zabira interface, druhou viewport, ktery je realizovany zobrazovanim statickych renderu, mezi kterymi se prechazi prehravanim animace po kliknuti na sipku smeru. Na aktualni W10 to slo prekvapive nainstalovat bez problemu, pro prehravani intra (Indeo 3.2) stacilo aktivovat kompatibilitu na W98 a vlastne vsechno docela dobre chodi, az na ty animace tranzici mezi scenami. Sice se prehravaji, ale problikavaji nebo trhaji natolik, ze se to moc hrat neda. Nevim proc, ale napr. v kompatabilite W95 nehraji vubec a je misto nich cerna obrazovka. Nemam zadny historicky hw, na ktery bych nahodil dobovou konfiguraci, tak jsem si rikal, kde se zeptat na radu nez tady v archeologickem krouzku? ;-)

/edit: Ve Virtualboxu jsem rozchodil W98SE(SP3) se Scitech display driverem, animace chodi super jak maji, ale nemuzu pro zmenu rozchodit zvuk. Zkousena virtualizace SB16 i AC'97, chova se to fakt divne. Zatimco startup zvuk Windows se prehraje krasne a ciste, uz z toho pak nedostanu zadny zvuk, WMP dela ze hraje, ale nic, dxdiag pri testu DirectSoundu umre nezavisle na stupni akcelerace a ve hre se ozvou sem tam nejake zvuky v renderovanych animacich.
Uživatelský avatar
Ren
VIP
 
Příspěvky: 2745
Registrován: pát srp 13, 2004 10:54 am

Re: Jak rozchodit Argo?

Příspěvekod ps47 » stř srp 14, 2019 10:15 pm

pokial grafika pouziva 3D, skusil by som to pustit cez DGvoodoo.
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 8006
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Re: Jak rozchodit Argo?

Příspěvekod Ren » čtv srp 15, 2019 12:33 am

nn, rozhodne zadne 3D, to je tak DirectDraw max.
/edit: Ale to me primelo rozhlednout se po DDraw issues a zjistit, ze uz existuje radka wrapperu i na to! WineD3D For Windows nezabralo (Argo neslo vubec spustit, ze nelze incnout DDraw), cnc-draw vykreslovalo jen segmenty v rohu monitoru bez mysi, ale DDrawCompat se zda makat perfektne, takhle jsem ho chtel vzdycky videt.:-) Takze diky za nasmerovani na wrappery a ja jdu po ctvrt stoleti zjistit, jestli to byla dobra hra.;-)
Uživatelský avatar
Ren
VIP
 
Příspěvky: 2745
Registrován: pát srp 13, 2004 10:54 am

Re: Jak rozchodit Argo?

Příspěvekod ps47 » čtv srp 15, 2019 7:22 am

tak to je dobre vediet, mna zasa caka rozbehavanie Panzer/Allied GeneralWin pod win7, tipujem ze budem mat podobne problemy, ktore budu mat podobne riesenia.

este musim skusit ci neexistuje nejaky D3D6 wrapper, Project IGI uz na nicom modernom poriadne neslape.
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 8006
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Re: Jak rozchodit Argo?

Příspěvekod Srandista » čtv srp 15, 2019 10:54 am

Drsne, o ddraw wrapperoch som sice vedel, ale netusil som, ze okolo nich stale prebieha taky aktivny vyvoj :shock:

Btw, vedel by si niekam nahrat ISO image tej hry?
Srandista
 
Příspěvky: 47
Registrován: čtv led 04, 2018 12:31 am
Bydliště: Brno

Re: Jak rozchodit Argo?

Příspěvekod Ren » čtv srp 15, 2019 1:22 pm

Myslim, ze to zadnou skodu po tech letech neudela: https://uloz.to/file/eVhbU1OnkEk6/domaci-7z (A vedeli jste, ze explicitni pojmenovani souboru na uloz.to vede k jeho hostovani na pornfile.cz? Rado se stalo.;-) ) Necham to tam par dnu, pak to maznu. Je to mnou rozdelana DVD instalacka, funkcni, jeste bez poradneho readme.
Hra se zda byt opravdu dobra, libi se mi, jak se s hracem nemaze, na vsechno si musi prijit sam, jak to tehdy byvalo zvykem. Ale to rozchozeni, to bude velka individualita.

1) Testuju to na Kaby Lake R ubooku. Dokud je to nV GPU na externim monitoru, chodi to dobre. Kdyz to pustim na Intelu a display laptopu, nerozbehne se to vubec.
2) Intro, outro a mezitro (lol) jsou dlouhe animace, a jsou Indeo 3.2. Aby se prehravaly, je treba mit na argo.exe Windows 98 compatibilitu, jinak je misto nich srafovany obdelnik a stiznost na chybejici kodek (certvi proc nepomuze regnout Indeo, ktere je v SysWOW64 pritomno i ve W10 prave pro compatible mod, mozna jeste zkusim pohledat spravne dll).
3) Jenze nastavena kompatibilita rozbiji zasadni funkcnost: pri sebrani predmetu se kurzor mysi zmeni na ten predmet, nez ho clovek pouzije nebo vlozi do inventare a s kompatibilitou kurzor v takovem pripade uplne zmizi. Workaround: Pro zacatek zapnuta kompatibilita, po intru vypnout...atd. Mimochodem, a tohle se vam bude libit, ta zmena kurzoru na predmet (vcelku bezny herni mechanismus) musi byt napsana nejakym hustym zpusobem, protoze se 100% ucinnosti sestreli zevnitr celou VBox instanci. Jop, vazne, zkouseno opakovane.
Uživatelský avatar
Ren
VIP
 
Příspěvky: 2745
Registrován: pát srp 13, 2004 10:54 am


Zpět na 3D grafika

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron