Voodoo4 64 MB mod

Jakákoli problematika co se týká Voodoo 4 , čili VSA-100 & VSA-101

Moderátoři: ps47, Vykupitel

havli
Příspěvky: 1270
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Voodoo4 64 MB mod

Příspěvek od havli »

Zdravim, chystam se "trochu" vylepsit jednu z mych voodoo4 4500 AGP

voodoo4 pred upravou
Obrázek

riva TNT2 pred upravou - zdroj pameti
Obrázek

pracovni nastroj :twisted:
Obrázek


Trochu jsem trenoval pajeni a odpajeni pameti:

na rage pro turbo jsem pripajel pameti z dalsi stejne karty - vymena pameti probehla uspesne, zadne chyby obrazu ve 2D ani ve 3D

na rage 128 pro 16MB (ma stejne pameti jako v4) pameti jsem odpajel a pripajel zpet prohozene - karta bez problemu funguje jako pred vymenou, zadne chyby v obrazu
Obrázek

na FF´s jsem nasel tenhle bios, mohl by nekdo pls zkontrolovat jestli je to ten spravny?

Uvitam kazdou radu jak postupovat pri modu.
Uživatelský avatar
Ren
VIP
Příspěvky: 2790
Registrován: pát srp 13, 2004 10:54 am

Příspěvek od Ren »

Zadnou radu pro Tebe nemam, ale drzim palce a rikam, dobra prace!
Uživatelský avatar
B@RT
Příspěvky: 1484
Registrován: stř pro 22, 2004 9:41 pm
Bydliště: Orlí Hnízdo - Lomnice n. Pop.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B@RT »

pokud takhle pěkné pájíš tak by se ti to mělo povíst.

Já jsem nechal předělat V1 z 4MB na 8MB (ještě staré čipy) a makala :-)
Sbírka karet:
3Dfx B@RT Collection

Sbírka PC:
Intel B@RT Collection
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
Příspěvky: 8094
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

podla toho co bolo na FF's staci napajat pamate a flashnut BIOS s podporou 64MB ram (obyc v4 BIOS s jednou hodnotou zmenenou)..
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
havli
Příspěvky: 1270
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od havli »

OK, diky za podporu a jdu na to, doufam, ze se to povede.
chosen
Příspěvky: 920
Registrován: pát kvě 05, 2006 9:05 pm
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chosen »

a pak to bude mít vyšší výkon či co? nebo to bude umět něco navíc?
Voodoo1, Voodoo2, Velocity 100, 2*Voodoo3 2000 AGP, 2*Voodoo3 3000 AGP, Voodoo3 2000 PCI SGR, Voodoo3 3500TV (včetně chobotnice)
Uživatelský avatar
B@RT
Příspěvky: 1484
Registrován: stř pro 22, 2004 9:41 pm
Bydliště: Orlí Hnízdo - Lomnice n. Pop.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B@RT »

trochu tomu pomůže.... můj odhad 5-15%
Sbírka karet:
3Dfx B@RT Collection

Sbírka PC:
Intel B@RT Collection
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
Příspěvky: 8094
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

200bodov v 3dmarku2001,ak ma pamat neklame.dost by to ale mohlo pomoct hram kde je 32MB pamate uz ozaj malo,napr RTCW (32bit+hi textures=3 FPS,ak si niekto spomina)..celkovo,je to viac na srandu ako na uzitok,ale sranda musi byt :twisted:
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
havli
Příspěvky: 1270
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od havli »

Takze, pameti jsem pripajel........a vysledek:

riva TNT2 po uprave
Obrázek


voodoo4 64 MB (plna velikost)
Obrázek


porovnani s beznou v4 (plna velikost)
Obrázek


detail pridane pameti (plna velikost)
Obrázek

a ted to nejlepsi.......karta je plne funkcni :twisted: :twisted: :twisted:

Obrázek


Obrázek


Obrázek

V obraze nejsou zadne chyby ve 2D ani 3D (teda aspon v rozliseni 800x600 - kvuli monitoru :roll: )

Vykon v 3Dmarku 01 se zvysil pri 800x600x32 z 2200 bodu na 2400...... pamet te neklame ps47 :twisted:

Planuju udelat nejaky srovnani vykonu V5 5500 AGP, V5 5500 PCI, V4 4500 AGP 32 MB a V4 4500 AGP 64 MB ...........takze bych potreboval tipy na nejake vhodne hry.


chosen: taky jde o to, ze 64 MB voodoo4 se normalne nevyrabela, takze jich na svete moc neni
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
Příspěvky: 8094
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

skus nieco na q3 engine-od klasik q3 az po cod,myslim ze tam by to mohlo zabrat celkom citelne (alebo aspon meratelne)..

inak flashoval si aj ten upraveny BIOS (bol na FFs) alebo nebolo treba?
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
havli
Příspěvky: 1270
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od havli »

Dal jsem tam ten z FF's - s puvodnim to hlasilo jen 32 MB.
Uživatelský avatar
Ren
VIP
Příspěvky: 2790
Registrován: pát srp 13, 2004 10:54 am

Příspěvek od Ren »

havli> Obrázek
Na test bych dal take neco na neprilis rozsirenem engine, pro co se obvykle neoptimalizuje. Zalezi, co mas doma.
Uživatelský avatar
B@RT
Příspěvky: 1484
Registrován: stř pro 22, 2004 9:41 pm
Bydliště: Orlí Hnízdo - Lomnice n. Pop.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B@RT »

dobrá práce :-)

Teď ještě V5 5500 na 128MB:-)
Sbírka karet:
3Dfx B@RT Collection

Sbírka PC:
Intel B@RT Collection
havli
Příspěvky: 1270
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od havli »

Ren, B@RT: diky :)

Na V5 128 MB by se musely pouzit pameti s vetsi kapacitou - tj. 16 MB na chip........a ty se skoro nikde nevyskytujou
Uživatelský avatar
B@RT
Příspěvky: 1484
Registrován: stř pro 22, 2004 9:41 pm
Bydliště: Orlí Hnízdo - Lomnice n. Pop.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B@RT »

někde se to tu již řešilo a lze je objednat.
Sbírka karet:
3Dfx B@RT Collection

Sbírka PC:
Intel B@RT Collection
Uživatelský avatar
-HoNY-
Certifikovaný nVidiot
Příspěvky: 2115
Registrován: úte bře 01, 2005 5:34 pm
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

:cry: Ty jsi mě předběhl. ;)P
Hlupáci kradou peníze, nVidioti myšlenky.
havli
Příspěvky: 1270
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od havli »

Na tom modu mas taky podil - tvym navodem na flashovani 3dfx karet. :) A misto upravy voodoo4 muzes zacit rovnou s v5 na 128 MB :twisted:
Uživatelský avatar
-HoNY-
Certifikovaný nVidiot
Příspěvky: 2115
Registrován: úte bře 01, 2005 5:34 pm
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

havli píše:Na tom modu mas taky podil - tvym navodem na flashovani 3dfx karet. :) A misto upravy voodoo4 muzes zacit rovnou s v5 na 128 MB :twisted:
Plánuju mód na 5,5ns pssst :-)

Co jsi používal jako tavidlo? Kalafunu nebo flux? Naposledy jsem pájel jen cache pro Pentium MMX.
Hlupáci kradou peníze, nVidioti myšlenky.
havli
Příspěvky: 1270
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od havli »

-HoNY- píše: Plánuju mód na 5,5ns pssst :-)

Co jsi používal jako tavidlo? Kalafunu nebo flux? Naposledy jsem pájel jen cache pro Pentium MMX.
Pouzil jsem nejakou pajeci kapalinu, ktera se mi doma vali uz dlouho. Je to "MTL 468 R bezoplachove nekorozivni elektroizolacni tavidlo pro mekke pajeni v elektrotechnice". Myslim, ze to bylo koupeny v gesu.
havli
Příspěvky: 1270
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od havli »

Zda se, ze pamet funguje na 100%......v 1280x1024x32 s 2xAA vsechno funguje bez problemu, zadne chyby. Pokud me pamet neklame, tak klasicka V4 v tomhle nastaveni vubec nejde.

NFS Most wanted vypadaj docela dobre :)

Obrázek


Obrázek
Odpovědět